250 kg kärlek

Kultbandet 250 kg Kärlek är klara för Kramfors Stadsfest
Kramfors Stadsfest meddelar att kultbandet 250 kg kärlek är klara för sommarens stora händelse i Kramfors. Stadsfesten äger rum 14-15 Juni och biljetterna är redan släppta. Sedan tidigare är bandet Smash Into Pieces och artisten Günther presenterade.
I slutet av 90-talet så bildade ett gäng kompisar från Stockholm bandet 250 kg kärlek och succén var nästan omedelbar. Med låten Naken så tog man hela Sverige med storm och just den låten har också haft lite av ett eget liv parallellt med 250 kg Kärleks egen karriär. Låten Naken har spelats i allt från olika reklamsammanhang vidare till att höras i Paradise Hotel. Som med alla monsterhits så har Naken blivit svår att kontrollera – på det bästa tänkbara sättet.
-Naken är ju det första man tänker på när man hör talas om 250 kg kärlek, säger Oscar Westerlind, en av arrangörerna till Kramfors stadsfest.- Det är ju en låt som alla kan – och som alla kommer att sjunga med i, fortsätter han och tillägger: de har en massa fler grymma låtar också. Det här blir sjukt roligt!
250 kg kärlek är långt ifrån ett One-Hit-Wonder. Tvärtom: man har lyckats med konststycket att följa upp en succé med en annan. Låten Bonka Bäver är lika populär som Naken och har dessutom givit bandet en Guldplatta.
Bonka Bäver skrevs för övrigt tillsammans med den svenska legenden Eddie Meduza under deras gemensamma turné. Det ger också en hint om vilken typ av musik du kan förvänta dig av 250 kg kärlek. Det handlar om samhällskritiska texter där en stor – enorm! – portion humor ryms och det handlar om fest, om sväng och om röj.
250 kg kärlek kan jämföras med Magnus Uggla då det kommer till att vända och vrida på ord och med hjälp av humor skapa rena folkfester. Med över otroliga 40 miljoner streams på Spotify så är det svårt att argumentera mot bandets popularitet. – Se till att boka en biljett, säger Oscar Westerlind. – Det här blir en kväll att minnas!