fredag 14 juni
Smash Into Pieces
22:00

Smash Into Pieces klara för Kramfors Stadsfest 

 

Välkommen till Kramfors säger vi till bandet Smash Into Pieces. Bandet bördiga från Örebro har länge varit en erkänd aktör på den mer alternativa rockscenen, men sedan fjolårets succé i Melodifestivalen har man blivit en given favorit för alla som gillar rock. Vi är stolta över att kunna presentera Smash Into Pieces till årets stora händelse i Kramfors! 

 

Smash Into Pieces bildades för 15 år sedan i Örebro och har sedan dess sakta men säkert erövrat de mer alternativa rocköronen i Sverige och Europa. Med tung, men ändå melodiös, rock och spektakulära scenshower har bandet blivit en given favorit hos besökare på olika festivaler. Smash Into Pieces har bland annat turnerat med In Flames och Within Temptation. 

 

Fjolårets succé i melodifestivalen med låten Six Feet Under fick de svenska gillestugorna att upptäcka en ny favorit. Smash Into Pieces gick från att vara en lite udda fågel till att vara allas angelägenhet. Six Feet Under tog sig hela vägen till finalen och väl där så lyckades man knipa en bronspeng. 

 

Revansch i år? Boka din biljett!

Günther
00:00

You touch my tralala… Kramfors Stadsfest kan presentera artisten Günther till sommarens stora händelse. Günther har i sommar beslutat sig för att återigen ge sig ut på de svenska vägarna och visa var skåpet ska stå. Att han kommer till årets stadsfest innebär att vi också får en kväll som osar av sex, kärlek och en massa humor.

 

Günther slog igenom med sina följeslagare The Sunshine Girls under sommaren 2004 och han gjorde det med dunder och brak. Låten Ding Dong Song var det givna soundtracket på de flesta nattklubbar och hemmafester värda namnet. Med stor självironisk humor, med anspelning på sex och med magiska framträdanden så tog Günther Sverige med storm. Mannen med hockeyfrillan och den kritstreckssmala mustaschen blev en stilbildare och lite av en ikon hos både ungdomar och äldre. 

 

Günther gör i sommar comeback och han gör det med ett arsenal av nya låtar som han är redo att bomba publiken med. De nya låtarna är precis lika trallvänliga, dansvänliga och heta som de gamla smyckena som Günther skämt bort oss med. Vi kan räkna med en show som går utanpå det mesta under årets Stadsfest. 

 

Är det något vi kan lita på när det kommer till Günther så är det leverans. Det spelar ingen roll hur publiken ser ut, hur många det är eller var i Sverige han befinner sig. Fokus ligger alltid på att leverera en show som folk kommer att minnas. Ladda batterierna, spara ut lite hår i nacken och börja ansa till mustaschen. I sommar åker vi!

lördag 15 juni
250 kg kärlek
20:00

Kultbandet 250 kg Kärlek är klara för Kramfors Stadsfest
Kramfors Stadsfest meddelar att kultbandet 250 kg kärlek är klara för sommarens stora händelse i Kramfors. Stadsfesten äger rum 14-15 Juni och biljetterna är redan släppta. Sedan tidigare är bandet Smash Into Pieces och artisten Günther presenterade.
I slutet av 90-talet så bildade ett gäng kompisar från Stockholm bandet 250 kg kärlek och succén var nästan omedelbar. Med låten Naken så tog man hela Sverige med storm och just den låten har också haft lite av ett eget liv parallellt med 250 kg Kärleks egen karriär. Låten Naken har spelats i allt från olika reklamsammanhang vidare till att höras i Paradise Hotel. Som med alla monsterhits så har Naken blivit svår att kontrollera – på det bästa tänkbara sättet.
-Naken är ju det första man tänker på när man hör talas om 250 kg kärlek, säger Oscar Westerlind, en av arrangörerna till Kramfors stadsfest.- Det är ju en låt som alla kan – och som alla kommer att sjunga med i, fortsätter han och tillägger: de har en massa fler grymma låtar också. Det här blir sjukt roligt!
250 kg kärlek är långt ifrån ett One-Hit-Wonder. Tvärtom: man har lyckats med konststycket att följa upp en succé med en annan. Låten Bonka Bäver är lika populär som Naken och har dessutom givit bandet en Guldplatta.
Bonka Bäver skrevs för övrigt tillsammans med den svenska legenden Eddie Meduza under deras gemensamma turné. Det ger också en hint om vilken typ av musik du kan förvänta dig av 250 kg kärlek. Det handlar om samhällskritiska texter där en stor – enorm! – portion humor ryms och det handlar om fest, om sväng och om röj.
250 kg kärlek kan jämföras med Magnus Uggla då det kommer till att vända och vrida på ord och med hjälp av humor skapa rena folkfester. Med över otroliga 40 miljoner streams på Spotify så är det svårt att argumentera mot bandets popularitet. – Se till att boka en biljett, säger Oscar Westerlind. – Det här blir en kväll att minnas!