Kiana

Det 16-åriga underbarnet Kiana är klar för Kramfors Stadsfest. Det här har all potential att bli en bokning där publiken kan slå sig för bröstet om 20 år och utbrista: Jag var där. Kiana kommer garanterat att fortsätta trollbinda den svenska – och internationella – publiken för en lång, lång tid framöver. 

 

Kiana är född i Perth i Australien, men är uppvuxen i Sverige. Mamman är professionell dansare och att påstå att Kiana föddes in på scenen är verkligen inte att underdriva. Kiana säger själv att hon sjungit och dansat sedan hon var liten och hon har starka minnen av att som 4-åring rivit av Britneys gamla klassiker “Baby One More Time” på ett kryssningsfartyg. Född att stå på scenen, som sagt.

 

Hon presenterade sig på allvar 2021 i programmet Talang då Bianca Ingrosso överraskade henne på skolan och bjöd med henne på audition. Väl inne i programmet så tog hon sig vidare steg för steg och hamnade till slut i den stora finalen där hon slutade på andraplats.

 

Det riktigt stora genombrottet skedde emellertid i årets Melodifestival där Kiana tog sig till final – och slutade sexa – med hitlåten “Where Did You Go”. Med den låten och med ett massa nyskrivet material i ryggen står denna sångfågel från Tyresö redo att ta hela Sverige med storm. Att ett av stoppen på turnén blir i Kramfors är stort och det är bara att boka en biljett redan nu. Du vill väl kunna säga – Jag var där – om 20 år, eller hur?