Mohelá

Vad får man om man återanvänder refrängen från Frankie Valli & The Four Seasons gamla hitlåt ”Beggin´” och lägger lite svensk rap till den? Svaret: ett riktigt genombrott! Det var nämligen exakt så rapparen Mohelá från söderort i Stockholm gjorde med låten Lotta & Sanna och sedan den släpptes har det bara rullat på framåt. Mohelá står inför det stora genombrottet och ger sig i sommar ut på en turné i Sverige där Kramfors är ett av stoppen. 

 

Mohelá sticker ut på den svenska hiphopscenen. Med en lite släpig, avig rap och med melodier som verkligen är catchy så fångar han sina lyssnare direkt. Genombrottslåten Lotta & Sanna behövde knappt ens släppas innan den blev viral och tog sig hela vägen till andraplatsen på Sveriges Topp-50-lista. Det unika med Mohelá och det som skiljer honom från andra rappare är humorn. Hans låtar är fulla av riktigt roliga metaforer och knivskarpa, humoristiska iakttagelser från vardagen i Stockholm. 

 

Låtarna är även – som i exemplet ovan – skickliga omarbetningar av andra hits. Mohelá har bland annat gjort en egen version av Kents Dom Andra och av Den Svenska Björnstammens låt Vart Jag Mig I Världen Vänder. Det är deras låtar i grunden – men när Mohelá framför dem så blir det hans. Exakt så ska en hyllning se ut. 

Och, handen på hjärtat, har du inte drömt om att få höra Vart Jag Mig I Världen Vänder i en riktigt Drill-version? Well, nu har du chansen. Det är bara att slå på “Rädda Mig “med Mohelá på Spotify – och att boka in en biljett till hans spelning i sommar såklart!