Sigrid Bernsson

Många känner igen henne som dansare i tv-programmet Let’s Dance – men att bli placerad i ett fack är ingenting för Sigrid Bernson som både är dansare, skådespelare och artist. I sommar ser vi henne på Kramfors Stadsfest där hon lovar att bjuda på en riktig show.

Sigrid om...

… vad hon alltid tar med på turné:
– Trosor – nödvändigt!
– Solglasögon – jag älskar att ha solglasögon.
– Min Fancy-parfym från Jessica Simson. Jag vet inte vem jag är utan den lukten.

… vad hon ser fram emot i sommar, förutom att turnera:
– Det har varit otroligt mycket jobb hela det här året så jag har inte riktigt hunnit med att träffa mina vänner och min familj – det ska jag försöka göra. Jag mår inte bra annars – det är en så viktig del av livet.

När Sigrid Bernson gick ut på Melodifestivalens scen i våras kanske du ställde dig frågan: Ska hon byta karriär nu? Här kommer i så fall svaret: Nej. För det första har hon hållit på med musiken länge, så det är ingenting nytt. För det andra ser hon inte vitsen med att sätta etiketter på människor.

– Svenskar verkar ha ett stort behov av att placera människor i fack. Jag förstår inte vitsen med det. Jag är fortfarande dansare, men jag är musiker också – och utbildad skådespelare.

Att Sigrid Bernsons låt ”Patrick Swayze” blev en stor hit är med andra ord inte någonting som skedde över en natt – det är en följd av många års arbete.

– Jag älskar framför allt att skriva låtar, så de senaste fyra åren har jag lagt mer tid på detta. Jag har jobbat med olika producenter, försökt lära mig mer och framför allt försökt hitta vem jag är inom musiken. Jag har mycket kvar att utforska, men jag är på god väg!

I sommar ska du spela på Kramfors Stadsfest – vad kan vi vänta oss från dig?
– Det kommer att bli en riktigt bra show! Jag har ett dansteam med mig, mitt tjejcrew, och vi har utformat en koreografi som jag älskar, så det kommer att bli grymt. Min vision är att sprida glädje, pepp och energi.

”Mina dansare kommer kötta på scenen!”

Hur svårt är det att sjunga och dansa samtidigt?
– Det är sjukt svårt! Samtidigt har jag svårt att låta bli, det sitter så djupt rotat i mig och jag älskar den typen av uppträdanden. Det handlar mycket om teknik och kondition, så det är bara att träna. Kolla bara på Beyoncé – hon kör hårdare än alla sina dansare. Det kommer med erfarenhet. Själv behöver jag fortfarande fokusera på sången och kan vara med på vissa delar av koreografin – men mina dansare kommer att kötta på scenen, det lovar jag.

Du är tillsammans med artisten Samir – är det en fördel att ni är i samma bransch?
– Absolut, vi kan stötta varandra och har förståelse för varandras konstiga jobbtider. Båda kommer att vara borta de flesta helger i sommar. Jag har 40 spelningar och Samir har 70! Men det är okej, vi har valt det här yrket och tycker att det är roligt. Sedan kommer vi faktiskt att släppa en låt tillsammans under våren också. Den skiljer sig både från min musik och från Samir och Viktor. Det blir något helt eget som speglar andra sidor hos oss.